7 Mart 2017 Salı

DOYURUCU GREÇKA - KARA BUĞDAY

         Karabuğday olarak da bilinen greçka daha çok Rusya ve Ukrayna’da üretilen bir bitkidir. Ülkemizde pek fazla bilinmemektedir. Diğer tahıllara göre daha yüksek protein ve lif oranına sahip ayrıca B grubu vitaminleri ve magnezyum minerali açısından zengin bir bitki türüdür. Yüksek lif oranıyla uzun süre tok tutarak açlık duygusunu baskılar. Hem sağlıklı beslenmek isteyen hem de pilav yemekten vazgeçemeyenler için greçka pilavı ideal bir seçimdir. Taze mevsim sebzeleriyle haşlanmış greçkanın salatası yapılarak tüketilebileceği gibi greçka unuyla krep, ekmek vs yapılabilir. Yüksek miktarda magnezyum içeriğiyle kan şekerini dengeleyerek insülin salınımının azalmasında rol alır. Gluten içermediğinden, gluten intoleransı olan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder